Neljän vuoden vaalikausi Espoon kunnanvaltuutettuna ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettuna on alkanut

Espoon vastavalittu kaupunginvaltuusto aloitti maanantaina 9.6. Ensimmäisessä istunnossa vahvistettiin puolueiden välillä ja sisällä neuvotellut luottamuspaikat vaalikauden 2025-2029 ajaksi. SDP:n kuntavaalitulos oli mainio ja paikkamäärä nousi 40%. Minä pääsin jäseneksi kaupunkisuunnittelulautakuntaan, jonka toiminnan alkamista odotan innolla. Lautakunta linjaa isoista asioista, kuten kaupunkirakenteesta ja kaavoituksesta sekä liikenteen suunnittelusta. On kunnia ja etuoikeus päästä päättämään kotikaupungin suurista linjoista edistäen kaikille viihtyisän, toimivan, kestävän ja turvallisen Espoon kehittymistä. Lisäksi pääsin varajäseneksi konserni- ja tilajaostoon. Siellä päätetään asuntopoliittiisista asioista, hallitaan tiloja ja tuetaan kaupunginhallitusta kaupungin tytäryhteisöjen sekä muiden yhteisöjen johtamista, ohjausta ja seurantaa.

Valtuustoryhmämme pursuaa ideoita, intoa ja rohkeutta puolustaa espoolaista hyvää arkea. Politiikassa yksi saa harvoin aikaan mitään – mikä demokratiassa oikein onkin. Vaikuttaminen tapahtuu ryhmien ja luottamustehtävissä tehtävän yhteistyön kautta. Espoon strategiaa eli Espoo-tarinaa työstetään loppuviikon seminaarissa, jota lähdetään sitten toteuttamaan valtuustokaudella.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa 10.6. Espoon Otaniemen Dipolissa. Sosiaali- ja terveyspalvelut + pelastustoimen tuottavaan hyvinvointialueeseen kuuluu 10 kuntaa. Aluevaltuuston kokoukset pidetään vuorollaan alueen eri kunnissa. Päivällä aloitettiin vaalikauden 2025-2029 strategian suunnittelu ja illalla oli ensimmäinen virallinen kokous. Se oli luonteeltaan järjestäytymiskokous, jossa vahvistettiin puolueiden välisissä ja sisäisissä neuvotteluissa sovitut luottamuspaikat perustuen vaalitulokseen. Alueella pääsin Palvelut ja henkilöstö -lautakuntaan. Palvelut ja henkilöstö -lautakunnan vastuualueena on käsitellä ja linjata sosiaali- ja terveyspalvelujen yhdenvertaisuuteen ja saatavuuteen liittyvä asioita sekä huolehtia integraatiotavoitteen toteutumisesta. Lautakunta seuraa ja arvioi henkilöstön saatavuutta sekä asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien huomioimista palvelujen suunnittelussa. Lisäksi lautakunnan vastuualueena on strategisen vastuualueensa omavalvonta ja erikoissairaanhoidon seuranta ja arviointi. Otan tehtävän vastaan nöyränä ja olen valmis töihin jokaiselle kuuluvien palveluiden ja hyvän työelämän edistämiseksi.

Kommentit

Jätä kommentti